2012. október 25., csütörtök

Krumbiansterc

Krumbiansterc (krumplisterc)

Hozzávalók:
8 db nem lisztes krumpli
2 ek. pirított liszt
4 ek. zsíron pirított hagyma
3 ek. zsír

feketebors
Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük és kihűtjük. Meghámozzuk, majd durva reszelőn lereszeljük. Egy nagyobb deszkán szétterítjük, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a lisztet és az ujjainkkal beledolgozzuk, de ne gyúrjuk masszává. Adjuk hozzá a hagymát, majd serpenyőben süssük aranysárgára a zsíron, mint a császármorzsát (darabos legyen).
Másik verzió: tegyük tűzálló tálba és süssük át a sütőben. Ekkor tejfölt is tehetünk a tetejére.
Köretként húsokhoz, de önmagában is nagyon finom.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás