2012. október 16., kedd

Révelszupn


Egy olyan étel receptjére bukkantam, melyről még nem is hallottam - persze lehet, hogy ettem gyerekként, csak nem emlékszem rá. Ez a reszelttészta-leves, svábul révelszupn.
Kétféleképpen lehet elkészíteni:

Első változat: 1 fej hagymát kockára vágunk, olajon megpirítjuk. Kis kanál pirospaprikát rászórunk, paradicsomlével és vízzel felengedjük, vegetával ízesítjük. 1 tojásból és lisztből nagyon kemény tésztát gyúrunk, lereszeljük, beleszórjuk a levesbe és felforraljuk.

Másik változat: Rántást készítünk, pici pirospaprikát teszünk bele, vízzel felengedjük, kevés paradicsomlével és sóval ízesítjük, reszelt tésztát főzünk bele.
 A receptért köszönet Dr. Mirk Máriának!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás