Krumplis nudli (supfnudl)
Hozzávalók:
1 kg krumpli, kb. 40 dkg liszt, 1
tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 4 dkg zsír, só.
Elkészítés:
Főtt krumplit forrón meghámozni,
áttörni és hűlni hagyni. A liszttel, tojással és sóval
tésztává gyúrni. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtani,
a lapból kb. 5 cm széles csíkokat vágni, a csíkokat 1 cm széles
darabkákra vágni és egyenként nudlivá sodorni. Forrásban levő
sós, kicsit zsíros vízben lassan főzzük, miután a víz tetejére
feljöttek, még 10 percig. A morzsát a zsíron megpirítjuk, a
nudlikat beleforgatjuk.
Tálalhatjuk megsózva és salátával / savanyúsággal, de porcukrozva, lekvárral vagy kompóttal is, de beleforgathatjuk pirított hagymás krumpliba is, mint a krumplistésztát.
Tálalhatjuk megsózva és salátával / savanyúsággal, de porcukrozva, lekvárral vagy kompóttal is, de beleforgathatjuk pirított hagymás krumpliba is, mint a krumplistésztát.
Ebből a tésztából készíthetünk
szilvás gombócot is, de bablevesbe is gombócot levesbetétként.
A receptért köszönet Dr. Mirk Máriának!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése