2012. december 20., csütörtök

Plätzchen (lekváros linzer)


Nagyon finom, kiadós aprósütemény, németeknél és a sváboknál szokás volt karácsony, búcsú, esküvő alkalmával elkészíteni. Könnyű, gyorsan elkészíthető, sokáig eláll.
 
Hozzávalók:
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
15 dkg fehérliszt
15 dkg rétesliszt
1 cs.vaníliás cukor
1 csipet só
2 ek. rum
fél citrom reszelt héja
1 tojás sárgája
 
Az összetevőket habosra kikeverjük, a lisztet a végén szitáljuk hozzá, jól összegyúrjuk,majd kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk.
Kis szúróval (3 cm átmérőjű) kiszúrjuk. Jól kizsírozott tepsiben, forró sütőben világosra sütjük. Miután kihűlt, pikáns (ribizli,málna) lekvárral összeragasztjuk.
A végén vaníliás porcukorral vastagon megszórjuk.
 
 
 
(A recept és a kép forrása: Midi néni recepteskönyve)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás