2013. január 8., kedd

Omlós hájas kifli


A Vörösvári Újság által szervezett sütiverseny sváb kategóriájának győztese Manhertz Józsefné omlós hájas kiflije lett. Íme a recept:

Hozzávalók.
50 dkg liszt
30 dkg háj (vagy zsír) + ráma
1 tejföl
4 tojássárgája
pici só
Töltelék: dió, lekvár vagy mák

Elkészítése:
A lisztet a szobahőmérsékletű hájjal vagy zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a sót, tejfölt, tojássárgáját. Jól összedolgozzuk, és 5 lapot készítünk, mindegyiket megkenjük vékonyan Rámával. Egymásra tesszük a lapokat és összetekerjük, mint a bejglit. Hűtőbe (vagy hideg kamrába) tesszük egy éjszakára. Másnap vékonyra (2 mm) nyújtjuk, háromszögformákat vágunk a tésztából, megtöltjük a lekvárral és feltekerjük kifli formájúra. Tepsiben 180 fokon világossárgára sütjük. A végén vaníliás cukorba hempergetjük.

Jó étvágyat hozzá!



(Vörösvári Újság, decemberi szám)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás