2013. május 21., kedd

Cím nélkül


Közel 8 hónapja indítottam el a blogot. Azóta elértem a 25.000 kattintást, ami nagyon nagy eredmény. A Facebookon is közel 340 kedvelője lett a Pilisi Sváb Hírmondónak, ez is több, mint amire számítottam tavaly októberben.
DE:
A nagy számok ellenére is úgy érzem, nem sikerült elérnem azt, ami a célom volt: közelebb hozni egymáshoz a környék "svábságát", aktivizálni az embereket. 
Több felhívást is közzétettem, akár a régi fotókkal, akár a sváb nyelvtanfolyammal kapcsolatban, legutóbb pedig pont a hagyományőrzéssel kapcsolatos véleményeket, problémákat szerettem volna jobban megismertetni, vagy akár egy eredményes vitát elindítani.. Tisztában voltam vele (az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján), hogy nem számíthatok nagy aktivitásra, de az, hogy egyetlenegy levél érkezett (ráadásul egy olyan olvasómtól, aki NEM NEMZETISÉGI!!), megerősített abban, hogy ezt így, ilyen formában, ekkora közöny és passzivitás mellett nem érdemes, nem kell tovább folytatni....

Van egy zenei projekt, amely mellett teljes vállszélességben kiállok, és amelyben én is részt veszek- erről hamarosan írni is fogok, emellett azonban minden mást szüneteltetek egy ideig.

Mindenkinek, aki olvas, és bíztatott: KÖSZÖNÖM!!


7 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönjük az eddigi lelkes tudósítást, és bízunk benne, hogy azért a fontosabb eseményekről kapunk még itt is híradást. Úgy gondolom, hogy nincs még egy olyan hely, ahol ennyire koncentráltan összegyűlt a pilisi svábság múltja és jelene, amire büszke lehetsz Rita!
    Részünkről tudod, hogy teljes mellszélességgel támogatunk abban, hogy még ha nem is ilyen sűrű híradással, de bővüljön még a blog.
    Szeretettel:
    Stéhli család

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom és megértelek. Ugyannakor csak bíztatni tudlak, hogy ne add fel, idővel valószínűleg nagyobb aktivitást is el lehet érni, főleg a fiatalok ("Y generáció") bevonásával, elérésével, a nagyobb aktivitás pedig óhatatlanul hozza magával azt a közösségi tevékenységet, amit célul kitűztél.

    Üdv:

    Vadnai Marci

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük azt a rengeteg energiát, amit ebbe a blogba fektettél! Hidd el, hogy VALAMI elindult, és ebben nagy szerepe van a munkádnak. Az emberek elkezdtek erről beszélni, gondolkodni, eszmét cserélni; ezt látom, hallom és tapasztalom családban és magamon is. Csatlakozom Marcihoz, idővel lesz ennek a VALAMI-nek visszacsatolása, látványosabb eredménye. Szóval "einfach nicht aufgeben!":):)
    Liebe Grüße, Familie Kutas

    VálaszTörlés
  4. A részemről csatlakozom az előttem szólókhoz. A közöny sajnos általános jelenség. A blogod nagyon fontos pont a környék nemzetiségi életében. Véleményem szerint a közöny a jólét velejárója. Azt gondoljuk, hogy azért mert jóléti társadalomban élünk, attól megvan mindenünk, pedig ez bizony nem így van. Minden változik, és az új generációk már az internetről is megismerhetik gyökereiket, és egyre többen fognak így tenni. Ebben nagyon fontos szegletkő ez a blog. Várom a nagy visszatérést.

    Üdv: M. (szepsolymar) Tamás

    VálaszTörlés
  5. Úgy érzem, hozzá kell szólnom.. Ez az "aktivitás" jellemző úgy nagyjából mindenre, nem csak a nemzetiségi kérdésben, hanem úgy "ámblok" bármiféle témában.. kapsz egy lájkot ez a maximum.. ez a tendencia.. mostanság már csak az az ösztönző, ha csámcsogni lehet pletykákon, vagy kutyának kazdit keresnek satöbbi napi több megosztást megkapó bejegyzések.. ide tartozik a rengeteg politikai ostoba képek a két oldal összecsapása az üzenőfalon.. ezektől már felfordul a gyomrom.. a kóbor macskáktól az eltűnt családtagon át a műtétre gyűjtő becsapásokig..
    nos, ezeknek szerintem pont nem itt a helyük.. mert ez nem közösségépítés, bár ez az én véleményem.. jómagam is próbálom elkerülni az efféle megosztásokat..
    Sajnos átcsapott a fészbuk is egy marketing kampánnyá, már nem csak rendezvények, közösségi programok hanem mindenféle szenny található, és már nem vesznek komolyan semmit a fenn lévők.. sajnos amit te igazi értéket képviselsz már nem akad fenn a rostán sok embernél, és nem jut el hozzájuk, pl, hozzám sem jutott el a vita indító..
    Azonban én is csak további kitartást tudok kívánni neked.. és felajánlani segítséget, amiben tudok keress, szívesen megpróbálok segíteni..
    Üdv
    PEPito
    Trio S

    VálaszTörlés
  6. Mindenkinek köszönöm a biztató szavakat! :)Örülök, hogy vannak még, akik így gondolkodnak rajtam kívül-- a szünet még tart egy ideig, utána pedig eldöntöm, hogyan tovább..

    VálaszTörlés
  7. Ezt szomorúan hallom... azért remélem a szünet tényleg szünet marad, és hamarosan újra olvashatjuk a programajánlókat, beszámolókat, sváb szokásokat. Nekem színfolt volt a napjaimban a blogod. Olyan kevés színvonalas oldalt lehet olvasni manapság, tényleg mindent elönt a szenny.De ne add fel! (Csak hogy egy pozitív példát említsek, ami nem igazán kapcsolódik a bloghoz, de egy ByeAlex nevű szimpatikus fiatalembernek is sikerült kitörnie a "celebvilágból"- az embereknek egyszerűen rá volt igényük..) Úgy gondolom, egyre többen fordulnak majd az igényesebb dolgok felé. Szóval hajrá, ne add fel!
    Üdvözlettel egy félig nemzetiségi :)
    T.T.

    VálaszTörlés

Kattintás