2013. június 13., csütörtök

Tinsztfleis (dinsztelt hús)


Gyerekkoromban sokszor csinált a nagymamám "tinsztlfleist", de sajnos már jó pár éve nem került az asztalra.. A tavalyi főzőtanfolyamon azonban elkészítettük, nagy sikere volt. Marhahúsból a legfinomabb, de a tapasztaltabb háziasszonyok szerint tarjából is majdnem ugyanolyan jó. :)

Hozzávalók (4 személyre):

4 szép nagy szelet marhahús (esetleg tarja)
2 nagy fej hagyma
zsír
pirospaprika

1 db zöldpaprika
1 db paradicsom

A hússzeletek mindkét oldalát a zsíron kicsit megpirítjuk, majd a karikákra vágott hagymát is 1-2 percig pirítjuk, ugyanebben a zsírban. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és kis vízzel felengedjük, sózzuk, fűszerezzük (bors vagy majoránna). A húst a paprikával, paradicsommal és a karikára vágott hagymával fedő alatt jó puhára pároljuk.

Tipp: hamarabb megpuhul a hús, ha egy éjszakát borsos vagy majorannás olajban pácoljuk.

Köretként káposztasaláta és krumbiansterc illik hozzá (mamám tésztát főzött hozzá, azzal is nagyon finom). 


először a húst sütjük meg két oldalán..

majd a hagymát

végül a húst együtt pároljuk a hagymával és a zöldségekkel

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás